Oktatás

Köszöntjük a Magyar Akna Központ (HUNMAC) Oktatási Központjában! Célunk olyan képzések biztosítása az akna-, és lőszermentesítés terén, amelyek nemcsak a legmagasabb szakmai tudást adják át, hanem magukban foglalják a legújabb innovációk ismeretét. Képzéseinken a szakmai tudás átadása mellett egy olyan közösséget is teremtünk, amelyben az elkötelezettség, az innováció és a biztonság mindenek felett áll.

HUNMAC FAR Regisztrációs szám: B/2023/000928

A HUNMAC Oktatási Központja Budapest közelében, Ikladon található. Az oktató kabinet és a gyakorlóterepeink lehetővé teszik a valósághű szimulációkat, ahol a tanulók olyan környezetben gyakorolhatják a megszerzett tudást, amely hasonló a valóságos helyzetekhez, beleértve a pirotechnikai eszközök kontrollált használatát. Ezen kívül célunk, hogy személyre szabott képzést nyújtsunk a tanulóknak, figyelembe véve az egyéni erősségeket és fejlesztést igénylő területeket, lehetőséget teremtve a hatékony kommunikáció és együttműködés fejlesztésére.

Az általunk kibocsátott tanúsítványok a Magyar jogszabályoknak megfelelően a felnőttképzési adatszolgáltató rendszerben (FAR) kerülnek regisztrálásra.

A HUNMAC Oktatási Központjában az International Mine Action Standard (IMAS) szabványának megfelelően széles körű képzéseket kínálunk a hagyományos akna- és lőszermentesítéstől kezdve egészen a speciális rendeltetésű improvizált robbanószerkezetek hatástalanításáig.

Képzési rendszerünkben megtalálhatóak a különböző tipusú tudatossági tréningek is, melyek az egyének és csoportok biztonságát és figyelem fokozását hivatott szolgálni.

  • Explosive Ordnance Disposal – EOD Level 1-2/3/3+
  • Improvised Explosive Device Disposal – IEDD Level 1-2/3/3+
  • Battle Area Clearance – BAC
  • Demining
  • Search
  • Explosive remnants of war – Safe and Secure Approaches in Field Environments – ERW SSAFE
  • Explosive Ordnance Risk Education – EORE
  • Quality Management – QM
  • Weapon Intelligent Technician – WIT
  • Post Blast Investigation – PBI

Innováció és Kutatásfejlesztés

Elkötelezettek vagyunk a legmagasabb szintű szakmai minőség elérése iránt, és olyan oktatási programokat kínálunk, amelyek segítik a résztvevőket a legmodernebb technológiák és módszerek elsajátításában.

Minőség és Szakértelem

Víziónkban szerepel az innováció és a kutatásfejlesztés támogatása, hogy mindig lépést tartva a fejlődő tűzszerészeti területtel, a legaktuálisabb és hatékonyabb módszereket tudjuk átadni hallgatóinknak.

Közösségi Kapcsolatok és Együttműködés

Célunk a szélesebb szakmai közösségbe való szorosabb bekapcsolódás, kollaboráció más oktatási intézményekkel és a gyakorlati szektorral annak érdekében, hogy a hallgatóink valódi kihívásokkal és projektekkel találkozhassanak.

Fenntarthatóság és Környezeti Megfontolások

A HUNMAC Oktatási Központja kiemelten figyel a fenntartható gyakorlatokra és a környezetvédelmi szempontokra, és ennek értelmében alakítja ki oktatási programjait.

Akkreditáció

Az IMAS által kidolgozott teszt- és értékelési protokoll (T&EP) kulcsfontosságú eszköze a tűzszerészeti képzéseknek és gyakorlatoknak. Ez a protokoll nem csupán egy egyszerű értékelési módszertan, hanem egy átfogó rendszer, amely biztosítja a tűzszerészeti tevékenységek szigorú és megbízható ellenőrzését.

A protokoll használatának fontossága több szempontból is kiemelkedő. Először is, szabványosított eljárásokat vezet be, biztosítva ezzel a képzési és értékelési folyamatok egységességét. Ez kritikus fontosságú a biztonság és hatékonyság terén, hiszen minden résztvevő ugyanazokat a kritériumokat követi.

A protokoll alkalmazása lehetővé teszi az egyének és csapatok teljesítményének objektív értékelését. Az objektivitás nélkülözhetetlen a tűzszerészeti szakma területén, ahol a pontos és megbízható eredmények életmentőek lehetnek.

A HUNMAC által kibocsátott tanúsítványok a Magyar jogszabályoknak megfelelően a felnőttképzési adatszolgáltató rendszerben (FAR) kerülnek regisztrálásra.

A HUNMAC Oktatási Központ rendelkezik a szükséges hazai engedélyekkel úgy mint a haditechnikai-, és felnőttképzési engedély. Regisztrálva van az Egyesült Nemzetek (ENSZ) és a Észak Atlanti Szövetség (NATO) Tűzszerész Kiválósági Központ (COE) adatbázisában. Továbbá tagjai vagyunk a Védelmi Ipari Szövetségnek is. Jogosultságunk van pirotechnikai anyagok ellenőrzött használatára. Ezáltal a résztvevők felkészültségüket olyan valósághű szimulációkkal növelhetik, amelyek felkészítik őket dinamikus kihívásokkal teli környezetekre.