A HUNMAC Tréningközpontja Ikladon

A HUNMAC Tréningközpontja Budapest
közelében, Ikladon található.

A HUNMAC tréningközpont rendelkezik a szükséges hazai engedélyekkel úgy mint a haditechnikai-, és felnőttképzési engedély. Regisztrálva van az Egyesült Nemzetek (ENSZ) és a Észak Atlanti Szövetség (NATO) Tűzszerész Kiválósági Központ (COE) adatbázisában. Továbbá tagjai vagyunk a Védelmi Ipari Szövetségnek is. Jogosultságunk van pirotechnikai anyagok ellenőrzött használatára. Ezáltal a résztvevők felkészültségüket olyan valósághű szimulációkkal növelhetik, amelyek felkészítik őket dinamikus kihívásokkal teli környezetekre.

A gyakorlóterep lehetővé teszi a valósághű szimulációkat, ahol a tanulók olyan környezetben gyakorolhatják a megszerzett tudást, amely hasonló a valóságos vészhelyzetekhez. A tervezett és ellenőrzött környezet lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy biztonságosan és kontrolláltan tapasztalják meg a robbanó maradványokkal kapcsolatos helyzeteket. A gyakorlóterep segíti az oktatókat abban, hogy személyre szabott képzést nyújtsanak a résztvevőknek, figyelembe véve az egyéni erősségeket és fejlesztési területeket, lehetőséget teremt a résztvevők közötti hatékony kommunikáció és együttműködés fejlesztésére, különös tekintettel az ERW-helyzetek kezelésére. A gyakorlóterep használata fokozza a résztvevők biztonságát, mivel lehetőségük van a kockázatok ellenőrzött körülmények között történő gyakorlására.

Ezen előnyök együttesen lehetővé teszik tanulók számára, hogy alaposan felkészüljenek a robbanószerkezetekkel kapcsolatos vészhelyzetekre, és fejlesszék a szükséges készségeket és önbizalmat a valós helyzetek hatékony kezeléséhez.


A HUNMAC oktatói gyakran nyújtanak továbbképzéseket és szemináriumokat a Készenléti Rendőrség Tűzszerész állományának.